Ознаке

14. јул 2012.

American Reunion (2012)



Scenario i Režija: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg (zajedno radili Harold & Kumar serijal)
Uloge: Jason Biggs, Alyson Hannigan, Seann William Scott (Role Models, Ice Age 4), Tara Reid, Mena Suvari, Jennifer Coolidge, Eugene Levy, Katrina Bowden (Tucker & Dale vs Evil)

Osmi (!) deo franšize Američka Pita vraća priču starim korenima. Prošlo je 13 godina od prvog dela i vreme je za ponovno okupljanje (pretpostavljam da posle 10 godina nije bilo producentskih mogućnosti). Većina nekadašnjih srednjoškolaca je sada u braku, a neki imaju i decu. Ali, Steve Stifler (Seann William Scott) želi da oživi duh srednje škole...

Tinejdžerska zabava koja je u prva tri dela bila podnošljivog kvaliteta, a potom počela da tone sve dublje u treš sa svakim sledećim, nije delovalo da bi ponovo mogla da se izdigne do solidnog nivoa svojih početaka. Ipak, okupljena je kompletna originalna ekipa (što je dokaz da niko nije napravio zaista ozbiljnu karijeru u međuvremenu, pa da ucenjuje producente), napravljen solidan scenario koji, istini za volju, veštački vraća pojedine likove, samo da bi se pojavili, i - voila - film postaje gledljiv. Istina, daleko je ovo od ozbiljnog kvaliteta, ali Hollywood poslednjih godina baš i ne bombarduje publiku remek delima komedije, pa ovo ulazi u kategoriju prihvatljivog.

Preporuka za gledanje: 6/10.