Ознаке

3. август 2013.

The Wolverine (2013)


Režija: James Mangold
Scenario: Mark Bomback, Scott Frank
Uloge: Hugh Jackman, Tao Okamoto, Rila Fukushima, Svetlana Khodchenkova, Famke Janssen

Nekoliko godina nakon događaja iz filma X-Men: The Last Stand, ponovo srećemo najvoljenijeg mutanta Wolverinea (Jackman), koji se povukao u kanadske šume, rešen da prestane da bude ratnik. Tamo ga pronalazi Yukio (Rila Fukushima), izaslanica bogatog japanskog industrijalca Yashide (Hal Yamanouchi), kome je Wolverine spasao život pred kraj Drugog svetskog rata. Yashida je na samrti, i želi da se pozdravi sa svojim spasiocem...

Kreatori X-Men franšize polako sazrevaju. Besmislene akcione scene, kakve smo imali prilike da vidimo u filmovima iz prve decenije ovog veka, sada su zamenjene jednako spektakularnim, ali ipak pametnije osmišljenim. Ovo je film koji se poprilično bavi evolucijom glavnog junaka, što je takođe pozitivno. Ono što mi je zasmetalo je sasvim trivijalna priča (dobro, nisam ni očekivao Sagu o Forsajtima), i nikakva realna motivacija našeg heroja da bije i secka do kraja filma.

Kao i do sada, kada je X-Men serijal u pitanju, ne izlazite iz bioskopa kada krenu creditsi, čeka vas još malo priče posle istih, koja će vas ili oduševiti, ili razbesneti.

Preporuka za gledanje: 7/10.