Ознаке

16. јун 2011.

Hall Pass (2011)

Režija: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Scenario: Pete Jones, Peter Farrelly
Uloge: Owen Wilson, Jason Sudeikis (Saturday Night Live), Jenna Fischer (The Office), Christina Applegate (Married with Children), Larry Joe Campbell (According to Jim), Stephen Merchant (scenarista u oba "The Office"-a)
IMDB LINK

Dvojicu muškarca u četrdesetim godinama, upalih u kolotečinu braka, supruge zatiču kako zagledaju mnogo mlađe žene. Kako bi im pomogle da "get that out of their system", one rešavaju da im daju nedelju dana da rade šta god žele, bez posledica. One odlaze iz grada sa decom, a (privremeni) momci kreću u "štetu"...
Prvo da se razumemo oko nečega: Owen Wilson, koji nosi ovaj film, ima sve što treba da ga ne volim: žene ga vole iako nije ništa lepši od, recimo, Vlada Georgijeva. Ipak, tokom godina zaslužio je moje poštovanje i glumom, i izborom (praktično samo komičnih) uloga. Takođe, prateći glumački ansambl je sastavljen od odličnih komičara i tu nije bilo greške (vidi reference u zaglavlju). Režiseri su tandem koji nam je doneo odlični "There's Something About Mary" i, znatno slabiji, "The Heartbreak Kid".
Ipak, film mi je bio zaista zabavan samo u prvih pola sata, nakon čega se razvija poenta ovog filma (opisana gore) koja je vrlo dosadna i, iz minuta u minut, sve manje duhovita.
Šteta, jako puno talenta je angažovano bez pravog rezultata.

Preporuka za gledanje: 4/10.