Ознаке

13. јул 2011.

Take Me Home Tonight (2011)

Režija: Michael Dowse
Scenario: Jackie Filgo, Jeff Filgo, Topher Grace (priča)
Uloge: Topher Grace, Anna Faris, Dan Fogler, Teresa Palmer

Kraj je osamdesetih godina. Matt (Topher Grace, That 70's Show) je završio MIT tehnički univerzitet, ali ne želi da ispuni želju svog oca i bude inženjer. Zato radi kao prodavac u prodavnici VHS kaseta. U grad dolazi posle dugo vremena devojka u koju je bio zaljubljen u srednjoj školi (Teresa Palmer), ali nikada nije imao hrabrosti da pozove na sastanak. Ona je sada uspešni službenik u investicionoj banci, za razliku od neodlučnog Matta. Mattova sestra bliznakinja (Anna Faris, Scary Movie) koja je pisac, želi da upiše postdiplomske studije književnosti na Cambridgeu, ali se plaši šta će joj reći ne baš pametni dečko. Sprema se velika žurka (nalik godišnjici mature) na kojoj može svašta da se desi...
Morao sam da dam malo opširniji uvod, da se vidi kako ovo nije samo puka tinejdžerska komedija smeštena u osamdesete (Hot Tub Time Machine, anyone?) sa odgovarajućom odličnom muzikom i neverovatnim ženskim frizurama. Scenario su pisali producenti i scenaristi That 70's Showa, tako da je ovde bila uigrana ekipa na delu.
Topher Grace je i dalje osuđen na repriziranje svoje uloge mušičavog Erica Formana, što zbog osmogodišnjeg ogranja istog, što zbog neizmenjenog izgleda od onda.
Film je na pola puta između mladalačke drame i tinejdžerske komedije (oba izumi osamdesetih).
Sve u svemu, nije loše.

Preporuka za gledanje: 6/10 (bila bi ocena više, da nije kretenske ikonografije na kraju filma).