Ознаке

28. јул 2011.

Your Highness (2011)

Režija: David Gordon Gree (Pineapple Express)
Scenario: Danny McBride, Ben Best (The Foot Fist Way)
Uloge: Danny McBride, Natalie Portman, James Franco

Fabious (Franco) je hrabri prestolonaslednik koji se iznova i iznova vraća sa svojih pohoda zbog čega je obožavan u kraljevstvu svog oca. Thadeous (McBride) je njegov mlađi brat, koga ne krasi nijedna vrlina i predmet je posprde. Kada Fabious predstavi svome ocu svoju buduću mladu, pojavljuje se zli čarobnjak Leezar i otima je. Fabious kreće na put da izbavi svoju ljubav, tražeći od svog brata da mu se pridruži...
Ovo je parodija nabijena lascivnim humorom, u stilu Mel Brooksa, samo daleko eksplicitnijim. Ciljna grupa ovog filma su nerdovi svih zemalja. Ako ste kojim slučajem fan Konana/Lord of the Ringsa/Warcrafta/Diabloa, ovo je film za Vas. U tom slučaju bićete vrlo obradovani i pojavom Natalie Portman u ulozi nalik na Crvenu Sonju.
Ipak ovo nije samo komična budalaština. Fotografija, scena, šminka, kostim, pa čak povremeno i specijalni efekti su na vrlo visokom nivou. Gluma je prikladna ovakvoj parodiji, ni bolja, ni lošija. Sve u svemu, iznenađujuće kvalitetan film, a da li je humor dobar - to je već stvar ukusa.

Preporuka za gledanje: 7/10.