Ознаке

11. јануар 2012.

Piranha 3D (2010)

Režija: Alexandre Aja
Scenario: Pete Goldfinger, Josh Stolberg (Good Luck Chuck)
Uloge: Elisabeth Shue (Leaving Las Vegas), Steven R. McQueen, Jerry O'Connell, Kelly Brook (Three), Riley Steele, Adam Scott (Parks and Recreation), Ving Rhames (Striptease), Christopher Lloyd (Back to the Future)

Na jezeru, popularnom izletištu za mlade tokom prolećnog raspusta, usamljeni stari ribar nestaje sa čamca. DItalicesio se podvodni zemljotres, dno se otvorilo, i iz njega su izašla jata agresivnih pirana. Julie (Elisabeth Shue) je lokalni šerif, majka troje dece, suočena sa pravim užasom: krvožedne ribe napadaju jezero prepuno pripitih raspojasanih mladih ljudi. Jake (McQueen) je njen najstariji sin, zadužen da čuva brata i sestru za vreme žurke na jezeru, ali se ipak pridružuje Dericku (O'Connell), producentu porno filmova i njegovim glumicama (Kelly Brook i Riley Steele)...

Najpre jedna ograda: nisam fan horora i zato neće ovo biti baš lepa kritika.
Ne potpuno besmislen zaplet, hektolitri krvi, očajna gluma (izuzimam minijaturu Christophera Lloyda i, donekle, gospođu Shue), režija koja je sve vreme koncentrisana na to da 3D efekti budu što češći i jači (umeo je to i Cameron da uradi u Avataru, ali je imao stila), pripadajuća doza lascivnosti i dosta humora u pokušaju. Ukratko, ako volite horore, ovo visokobudžetsko ostvarenje je vruća preporuka. Ako ne, pronađite druge motive u UNRATED trailerima, ili ga jednostavno zaobiđite u širokom luku.

Preporuka za gledanje: 5/10 (aritmetička sredina realnog kvaliteta filma [2/10] i preporuke za ljubitelje žanra [8/10]).