Ознаке

31. октобар 2012.

Inside Man (2006)



Režija: Spike Lee (Mo' Better Blues)
Scenario: Russell Gewirtz (Righteous Kill)
Uloge: Denzel Washington (Unstoppable), Clive Owen (Killer Elite, Closer), Jodie Foster (The Beaver, Carnage), Christopher Plummer, Willem Dafoe (John Carter), Chiwetel Ejiofor, Peter Gerety (Get the Gringo)

Keith Frazier (Washington) je njujorški detektiv, optužen za korupciju, koji dobija šansu da opere svoje ime pregovarajući sa pljačkašima, koji drže veliki broj talaca u banci. Naspram sebe ima Daltona Russella (Owen), koji je uveren da je isplanirao savršenu pljačku. U isto vreme, Arthur Case (Plummer), osnivač banke, angažuje Madeleine White (Jodie Foster), specijalistu za tajne operacije, da spase sadržaj svog ličnog sefa, kako ne bi pao u ruke pljačkaša...

I u drugom filmu Spike Leea o kojem možete čitati na ovim stranicama, imamo Denzela u glavnoj ulozi, kao i izuzetnog džez umetnika kao potpisnika filmske muzike (ovog puta Terence Blanchard). Ovo je sjajan triler, sa vrlo složenom pričom, koji i pored toga klizi kao podmazan. Prva glumačka postava je sjajna, režija majstorska, a na to kako uobičajene kratke atmosferske muzičke numere zvuče kada ih napiše gore pomenuti majstor, ne bih trošio vreme. Jednostavno, ako ste propustili ovaj film, ispravite tu grešku, a ako ste ga već gledali, ponovite ga uskoro, kako biste sebi dali šlagvort za gledanje nastavka ovog filma, koji je najavljen, sa istim rediteljem, naravno.

Preporuka za gledanje: 9/10.