Ознаке

23. април 2011.

The Dilemma (2011)


Vince Vaughn,
salesman/upisati_bullshit_job_po_izboru, radi u tandemu sa svojim najboljim prijateljom, super-inženjerom električnih automobila, koga igra Kevin James. Oni su na pragu sklapanja posla karijere sa jednim automobilskim gigantom, ali problem nastaje kada prvoimenovani otkrije šokantnu činjenicu vezanu za svog prijatelja...
Nakon odvratno dosadnih i nadasve besmislenih filmova kao što su Couples Retreat, Four Christmases i Fred Claus, nije mi bilo dovoljno, već sam se u ime nekadašnjih epizoda u filmovima kao što su Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, Starsky & Hutch ili Zoolander, ponovo odlučio za gledanje filma sa Vinceom Vaughnom. Dodatni motiv mi je bio odlični Kevin James.
Avaj, kakva je to strašna greška bila. Nije teško predpostaviti da je, kao i u svoja prethodna tri filma, Vaughn i producent. Ovo je očigledno, jer sebe stavlja u ulogu bezgrešnog i uzornog protagoniste, nešto nalik Stalloneu u Rocky 2-4.
Samim tim, Kevin James ne dobija ni minimum prostora za svoj talenat, kao ni Jennifer Connelly ili Winona Ryder, koje im igraju supruge. Na sve ovo dodajemo ulogu koju igra Queen Latifah, sa kojom ni reditelj nije znao šta je hteo.
Sve u svemu, puna dva sata užasno loše drame bez previše komičarske ambicije i moje javno obećanje: NIKADA VIŠE NEĆU GLEDATI FILM U KOJEM SE VINCE VAUGHN POJAVLJUJE DUŽE OD 5 MINUTA.
Preporuka za gledanje: 2/10.

The Dillema (2011)