Ознаке

12. април 2011.

Paul (2011)

Paul je prijateljski vanzemaljac, koji je od 1940-tih godina u posedu američke armije i koji rešava da pobegne, kada shvati da su mu dani odbrojani. Čim je pobegao, nailazi na dva britanska Comic-Book geeka, koji mu priskaču u pomoć.
Dame i gospodo, pravac u bioskop!
Kada engleski komičari odu u Hollywood po parče slave, tada mogu da nastanu užasi kao "Mister Been Something, Something" ili kilavi, ali ipak nešto bolji pokušaji kao "Get Him to the Greek".
Ovoga puta, međutim, sjajni britanski tandem Nick Frost i Simon Pegg (sa sramom priznajem da ih do sada nisam sretao ni kao scenariste, ni kao glumce) su napisali scenario i odigrali glavne uloge u filmu, čiju su režiju poverili Gregu Mottoli (nekoliko epizoda Arrested Developmenta, Superbad, Adventureland), a za epizodiste pozvali krem nikad jače američke TV komedije: Jeffrey Tambora i Jasona Batemana iz Arrested Developmenta, Jane Lynch (Two and a Half Men, Glee) i David Koechnera (The Office). Dodajmo još odličnu Kristen Wiig (Date Night, Extract, Adventureland), Sigourney Weaver i Setha Rogena, koji je bio odličan, jer nismo morali da gledamo njegovu kiselu njušku, nego samo da slušamo njegov glas (Paul vaznemaljac) i rezultat je sjajan.
Samo činjenica da dvojica Britanaca nisu naročito poznati kod nas je učinila da film pomalo presporo razvije svoja krila, ali, kada je to konačno uradio, nakon 15 minuta, držao je vrhunski nivo do kraja.
Preporuka za gledanje: 9/10