Ознаке

14. април 2011.

Just Go with It (2011)

Adam Sandler je plastični hirurg, koji nosi na prstu burmu, kao mamac za one night stand avanture, koji se zaljubljuje u dvadesettrogodišnju učiteljicu (Brooklyn Decker), koja pronalazi njegovu lažnu burmu u njegovom džepu. Kako ima planove sa njom, ne sme da joj kaže gorku istinu, već pravi mrežu laži sa svojom asistentkinjom (Jennifer Aniston). Tu se negde ugurala i Nicole Kidman, ali o njenoj ulozi ćete saznati samo ako se prevarite, pa pogledate ovaj film.
Ono što je u prvih pola sata delovalo kao pristojna komedija u najavi, nije uspelo da se odupre grobaru holivudske komedije, Adamu Sandleru.
Pridružuje mu se čovek koji je imao zapaženu glumačku karijeru (serija M.A.S.H.) i obećavajuću rediteljsku karijeru (Saving Silverman), Dennis Dugan, koji kreće u sunovrat režirajući Sandlerove filmove (I Now Pronounce You Chuck & Larry, You Don't Mess with the Zohan, Grown Ups). Krešendo nastaje sa ovim filmom.
Dakle, po sredi je porodična romantična komedija (može li gora kombinacija?) sa standardnim (i neverovatno jadnim) obrtima u odnosima likova.
Producenti su verovatno koristili računar koji je nasumično izabrao glavnu glumicu (Sandler je, dabome, neizostavan) iz poola odgovarajućih, nasumično uradio fill in the blanks u standardnom scenariju za Sandlerove porodične romantične komedije i dobili smo oko 100 minuta (minus početnih 30, da budem pošten) transfera blama. I to ne onog dobrog transfera blama, kada vam je neprijatno što su likovi u neprijatnoj situaciji, već onog najgoreg - kada Vam je neprijatno što gledate ovo generičko đubre.

Preporuka za gledanje: 3/10.