Ознаке

26. април 2011.

Predators (2010)

Producent: Robert Rodriguez.
Reditelj: Nimród Antal
Scenario: Alex Litvak, Michael Finch
Uloge: Adrien Brody, Laurence Fishburne, Topher Grace, Danny Trejo

IMDB LINK

Osam ljudi sa svih krajeva sveta biva bačeno iz aviona u džunglu. Niko od njih se ne seća kako su dospeli u avion, već samo belog bleska pre buđenja u vazduhu. Srećom, među njima je tihogovoreći super vojnik, koji sve vidi i sve shvata trenutno.
Mogao je ovo da bude odličan akcioni film da nije bilo dve stvari. Prva, malo manje bitna, je da je glavni akcioni heroj ovde Pijanista koji šapuće dubokim glasom od početka do kraja filma. Druga stvar je činjenica da ovaj film, i pored dvojice scenarista, uopšte nema scenario.
Dosta je ovde kvalitetnog mesa utrošeno: najluđi akcioni majstor na svetu (izvan Indije) Rodriguez doveo je sa sobom, nakon Mačete, najvećeg akcionog heroja ikad (opet, van Indije), Trejoa, i pozvao čoveka sa najozbiljnijim mrkim pogledom na svetu Fishburne-a. Džaba. A možda i nije. Možda je ovo bio samo usputni akcioni eksperiment bez prevelikih ambicija.
Moram još da dodam da razočarava vrlo mršav napredak u pogledu specijalnih efekata u odnosu na original od pre dvadeset i kusur godina (Spectrum grafika iz '87. je samo malo ispolirana).

Preporuka za gledanje: 5/10