Ознаке

13. септембар 2011.

Horrible Bosses (2011)

Režija: Seth Gordon (Four Christmases)
Scenario: Michael Markowitz (sitkom Becker), John Francis Daley
Uloge: Jason Bateman, Charlie Day (It's Always Sunny in Philadelphia), Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Kevin Spacey, Colin Farrell, Donald Sutherland, Jamie Foxx

Trojica prijatelja (Bateman, Day, Sudeikis) trpe raznolika maltretiranja od svojih nadređenih na poslu (Spacey, Jennifer Aniston, Farrell). Nakon što shvate da ne postoji viši cilj zbog kojeg su dužni da trpe maltretiranje i dalje, oni odlučuju da angažuju profesionalnog ubicu (Foxx), da reši njihove probleme.
Trojica talentovanih komičara dobili su puno prostora za iskazivanje svoje veštine, u društvu impresivne ekipe epizodista. Manje - više sve uloge su lepo napisane i odigrane u rasponu od pristojnog do odličnog, ali zaista briljiraju dvojica - Jason Bateman i Charlie Day. Kako Bateman ne predstavlja iznenađenje (odgledao sam praktično sve što je snimio nakon Arrested Developmenta), onda je Day za mene pravo otkrovenje. Sjajna fizička komedija koju je prikazao bila bi dovoljna, čak i da nije izgovorio ni jednu rečenicu u filmu.
Režija je promenljivog kvaliteta - od već pomenutih sjajnih scena fizičke komedije, za čije vreme se bioskopska sala valjala u smehu, do previše minuta praznog hoda, zbog kojih će neki gledaoci (koji nisu investirali u bioskopsku kartu) napuštati ovu, sve u svemu, odličnu komediju.

Preporuka za gledanje: 8/10.