Ознаке

19. септембар 2011.

Terri (2011)

Režija: Azazel Jacobs
Scenario: Patrick Dewitt, Azazel Jacobs
Uloge: John C. Reilly, Jacob Wysocki, Bridger Zadina, Olivia Crocicchia, Creed Bratton

Terri (Wysocki) je veoma gojazni srednjoškolac koji živi sa svojim senilnim stricem (ili šta već "uncle" znači u ovom slučaju, Creed Bratton), koji u školu najčešće ide u pidžami, zbog udobnosti. Ostali đaci su nemilosrdni prema njemu što mu teško pada. Kada, zbog celokupne situacije, Terri počne da kasni u školu, na razgovor ga poziva zamenik direktora škole (John C. Reilly), rešen da mu pomogne. Na razgovore dolaze i drugi problematični učenici, Chad (Zadina) i Heather (Olivia Crocicchia), koji mu, za razliku od drugih, poklanjaju pažnju...

Iako ćete na IMDB-u i drugim relevantnim sajtovima naći da je ovo komedija, ja bih se usudio da kažem da je ovo pre svega drama, sa povremenim komičnim elementima. Tematika "preživljavanja srednje škole" je česta u tinejdžerskim komedijama nabijenim prizemnim humorom, golotinjom i psovanjem, ali u ovom filmu pristup je daleko drugačiji i želi da se bavi ljudskom dramom. Zato je film prilično težak, ali ne i dosadan ili negledljiv.
Glavni glumac, Jacob Wysocki, je sjajan, deluje kao da uopšte ne glumi, a John C. Reilly je odličan, kao i uvek.
Trivia: Creed Bratton, pored toga što je poznat kao istoimeni quality assurance director u seriji "The Office", takođe je i muzička zvezda (grupa The Grass Roots, tokom šezdesetih godina dvadesetog veka i kao Creed Bratton, tokom poslednjih deset godina).

Preporuka za gledanje: 7/10.