Ознаке

28. октобар 2011.

The Change-Up (2011)

Režija: David Dobkin (Wedding Crashers)
Scenario: Jon Lucas, Scott Moore (zajedno pisali The Hangover,Ghosts of Girlfriends Past)
Uloge: Jason Bateman, Ryan Reynolds, Leslie Mann, Olivia Wilde, Alan Arkin

Dave (Bateman) i Mitch (Reynolds) su prijatelji ceo život. Dave je otac troje dece i uspešan advokat na pragu unapređenja u suvlasnika firme u kojoj radi. Mitch je neozbiljni glumac u pokušaju koji ne radi ništa pametno po ceo dan. Jedne večeri njih dvojica izađu zajedno u grad, i nakon mokrenja u javnoj fontani zajedno, hvaleći život onog drugog, oni se bude sledećeg jutra shvatajući da su zamenili tela...
Arrrrgh. Ovakav zaplet znači automatski shift+delete sa moje play liste. Pa, zašto sam onda dao šansu ovom filmu? Dva razloga - Jason Bateman i činjenica da je ovaj film bio na mojoj listi dugo iščekivanih komedija za ovu godinu. A razlog za prisustvo na listi je, opet, Jason Bateman, najbolji komičar za ulogu žrtve društva današnjice.
Dakle, najtrivijalniji mogući zaplet, očekivan za B produkciju sa glumcima željnim ikakvog pojavljivanja na filmu, privukao je prilično velike zvezde u ovaj film. Zašto? Kao prvo, honorar je verovatno bio obilan. Kao drugo, nema drugog razloga.
Sa druge strane dvojica glavnih glumaca su zaista dobro odradili svoj posao i ne sumnjam da producenti zadovoljno trljaju rukama. Ono što ne mogu da razumem je sumanutih punih dva sata, koliko traje ova limunada, što je 45 minuta više nego što publika očekuje.
Pošteno rečeno, bilo je tu i stvarno smešnih scena, tako da nije potpuni promašaj.

Preporuka za gledanje: 5/10.