Ознаке

17. фебруар 2012.

Tower Heist (2011)

Režija: Brett Ratner (Rush Hour)
Scenario: Ted Griffin (Matchstick Men, Ocean's Eleven), Jeff Nathanson (The Terminal, Catch Me If You Can)
Uloge: Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Matthew Broderick, Michael Peña, Alan Alda, Téa Leoni

Josh (Stiller) je šef personala uslužnog osoblja u najvećoj zgradi-rezidenciji u New Yorku. To znači da organizuje vratare, sobarice, vozače liftova i ostale radnike koji čine život bogataša još lakšim. Posebno je blizak sa Arturom (Alan Alda), bogatim investitorom, koji živi u stanu na vrhu zgrade. Jednog dana FBI hapsi Artura, zbog prevare. Ispostavlja se da je špekulant prokockao, između ostalog, i privatni penzioni fond svih zaposlenih u zgradi. Josh odlučuje da se osveti prevarantu...

Svašta je talentovani Stiller snimao poslednjih godina, u potrazi za novcem, ali između raznih Noći u Muzeju i Malih Fokera, uspeo je da snimi nešto što neće biti samo komercijalni projekat ispunjen mlakim humorom, već i priča koja ima kakvu-takvu smislenu poruku.
Nije ovo pre svega komedija, više je akcija (što i ne čudi, s obzirom na reference scenarista), i ako tako priđete ovom filmu, dobro ćete se zabaviti. Dosta dobra glumačka postava, napeta režija, pristojan humor, sasvim dobar utisak ostavlja na kraju.

Preporuka za gledanje: 6/10.