Ознаке

25. фебруар 2012.

The Descendants (2011)

Režija: Alexander Payne
Scenario: Alexander Payne, Nat Faxon
Uloge: George Clooney (The Ides of March), Shailene Woodley, Amara Miller, Nick Krause, Beau Bridges, Robert Forster (Girl Walks Into a Bar), Matthew Lillard, Judy Greer (Peep World, Henry's Crime)

Matt King (Clooney) je advokat i član porodice koja je vlasnik velikog poseda na jednom od ostrva na Havajima. Zbog zakona koji propisuje da jedna porodica ne može posedovati zemljište zauvek, Mattovi rođaci se spremaju za prodaju poseda za veliki novac, sa njim kao potpisnikom ugovora. Istovremeno, Mattova supruga doživljava nesreću na čamcu, nakon koje pada u komu. Matt je prinuđen da, nakon mnogo godina ponovo bude roditelj u pravom smislu te reči svojim kćerkama (Shailene Woodley i Amara Miller), ali i da se sučeli sa svojim mrzovoljnim tastom (Forster)...

Priča koja je u teoriji interesantna, i prilično osvežavajuća, izgubila je na vrednosti u toliko što je film predugačak (oko dva sata). Da je trajao pola sata kraće, i da je dat veći akcenat humoru, ostavio bi daleko bolji efekat. Da se razumemo, nije ovo loš film, ali svakako ne zaslužuje nominaciju za film godine i svakako neće doneti Clooneyu Oskara. Film je mračan, ali ima određenog šarma i humora koji povremeno stidljivo izviruje.

Preporuka za gledanje: 6/10.