Ознаке

7. март 2012.

Young Adult (2011)

Režija: Jason Reitman (Up in the Air, Juno)
Scenario: Diablo Cody (Juno, United States of Tara)
Uloge: Charlize Theron (The Astronaut's Wife, Reindeer Games), Patrick Wilson (The Ledge , Morning Glory), Patton Oswalt (The King of Queens), Elizabeth Reaser, Collette Wolfe (Hot Tub Time Machine)

Mavis (Charlize Theron) je nekadašnja popularna devojka iz srednje škole, koja je danas Ghost Writter (pisac čije ime se ne pojavljuje na knjizi) fantastike za decu u Mineapolisu. Ubrzo nakon svog razvoda, ona odlazi u malo mesto u Minesoti, u kom je odrasla, kako bi probala da rasplamsa svoju srednjoškolsku ljubav sa Buddyjem (Wilson), koji je oženjen i upravo je dobio dete...

Neobična drama sa elementima komedije ima glavnog protagonistu kao potpunog negativca. Mavis je alkoholičar, površna i iskompleksirana osoba. Reditelj ni u jednom trenutku nije pokušao da publiku preokrene na njenu stranu. To je ono što ovaj film čini interesantnim, ali preterana jednodimenzionalnost gotovo svih likova (izuzetak je, možda, Matt, koga igra Patton Oswalt) dosta obara kvalitet filma. Prilično prosečno ostvarenje, ali jednostavna, ljudska priča i povremeni zabavni momenti ipak podgrevaju preporuku.

Preporuka za gledanje: 7/10.