Ознаке

4. март 2012.

Planet Terror (2007)

Režija: Robert Rodriguez
Scenario: Robert Rodriguez
Uloge: Rose McGowan (Conan the Barbarian), Freddy Rodríguez, Josh Brolin (Women in Trouble), Marley Shelton (Elektra Luxx), Jeff Fahey, Michael Biehn (Take Me Home Tonight), Bruce Willis (Fast Food Nation), Stacy Ferguson (Fergy iz The Black Eyed Peas), Quentin Tarantino, Robert Rodriguez

Cherry (Rose McGowan) je go-go igračica, koja rešava da napusti taj posao i preokrene svoj život. U baru sreće svog bivšeg momka (Freddy Rodríguez), koji joj ponudi da joj da prevoz van grada. Dok se odvoze, prevrće im se kamion, da me bi udarili pešaka na putu. Cherry izvlače iz kamiona oboleli napadači i odgrizaju joj nogu. U bolnici je prima doktor Block (Josh Brolin)...

Odakle početi... Rodriguez i Tarantino su snimili Planet Terror i Death Proof u isto vreme i proglasili ih jedinstvenim projektom, pod imenom Grindhouse. Osim zajedničke produkcije, ovim filmovima zajednička su samo dva glumca: (naravno) Tarantino i Rose McGowan. Žanr filmova je potpuno različit, zajedničko im je još samo oponašanje loše sačuvanih kopija filmova B produkcije iz sedamdesetih (pomoću filmske fotografije).
Slika sa postera govori hiljadu reči. Sve što možete da očekujete od ovog naslova sublimirano je u njoj. Da, glavna glumica ima mitraljez umesto noge. Neverovatno nasilan i krvav film, nekoliko vanredno mučnih scena, kao i kreativni načini ubijanja se podrazumevaju kada spojite Rodrigueza i horor žanr.
Ovog reditelja, koji je i scenarista i montažer i direktor fotografije, možete ili voleti, ili mrzeti. Ako ga mrzite, ovaj film zaobiđite u najširem luku, ako ga volite, preporuka je upućena Vama.

Preporuka za gledanje: 8/10.

Trivia: Pre stvarnog početka filma, možete pogledati lažni trailer za film "Machete", sa Danny Trejom u naslovnoj ulozi. Reakcija publike na ovaj trailer za nepostojeći film je bila toliko dobra, da je Rodriguez dve godine kasnije snimio film pod ovim imenom i sa istim glavnim glumcem, ali koji ima malo toga zajedničkog sa najavom iz ovog filma.