Ознаке

25. март 2012.

Blades of Glory (2007)

Režija: Josh Gordon, Will Speck (zajedno režirali i The Switch)
Scenario: Jeff Cox, Craig Cox
Uloge: Will Ferrell (Talladega Nights, Anchorman, Everything Must Go), Jon Heder, Will Arnett (Arrested Development), Amy Poehler (Parks and Recreation), Jenna Fischer (Walk Hard..., Hall Pass) , William Fichtner (Drive Angry), Craig T. Nelson, Nick Swardson (30 Minutes or Less)

Chazz Michael Michaels (Ferrell) i Jimmy MacElroy (Heder) su najbolji umetnički klizači na svetu. Njihov rivalitet je prevelik, pa se, prilikom dodele zlatne medalje obojici na Olimpijskim igrama, oni potuku i bivaju diskvalifikovani doživotno. Jedini način da se vrate klizanju je da postanu klizački par. Ovo se nimalo ne sviđa dotadašnjem najvećem klizačkom paru, bratu i sestri Stranzu (Arnett) i Fairchild (Amy Poehler), koji su spremni na sve, da ostanu broj jedan...

Za kraj vikenda sa Willom Ferrellom, dobijamo njegov omiljeni hobi - oblačenje u sumanute kostime. Dobio je potpuno doraslog partnera u Jon Hederu, kao i u uvek sumanutom Will Arnettu. Iako ovaj film nema ni približno tako dobar scenario kao Talladega Nights, izuzetna fizička komedija pomenutog trojca pravi od ovog dela izrazito zabavno iskustvo. Ovaj mali ciklus Willa Ferrella koristim kao uvod u premijeru njegovog novog hita, Casa de mi Padre, koji je snimio u celosti na španskom jeziku.

Preporuka za gledanje: 9/10.