Ознаке

7. септембар 2012.

The Fountain (2006)



Režija: Darren Aronofsky (Black Swan, The Wrestler)
Scenario: Darren Aronofsky
Uloge: Hugh Jackman (Real Steel), Rachel Weisz (Page Eight), Ellen Burstyn, Sean Patrick Thomas, Ethan Suplee (Unstoppable)

Ljubavna priča o naučniku po imenu Tomas Creo (Jackman) i njegovoj supruzi Izzi (Rachel Wiesz), koja je obolela od raka. Tomas radi u laboratoriji koja ispituje potencijalne lekovite supstance, te on pokušava skraćenim putem da dođe do leka za svoju suprugu. Istovremeno pratimo priču koju piše Izzi, o konkvistadoru koji odlazi u Novu Španiju da pronađe Izvor Života...

Zbog sopstvene nemetodičnosti, tek sada sam stigao da pogledam ovaj film, koji je originalno trebalo da se snimi sa dva puta većim budžetom i sa Brad Pittom i Kate Blanchet u glavnim ulogama. Aronofski ovde pravi filozofski film o ljubavi i smrti, koristeći mnogo metaforičkih slika, previše za moj ukus. Kroz čitavo svoje trajanje film deluje prilično konfuzno, što bih oprostio da je kraj uobličio delo. Kako se to nije desilo, moram da kažem da je ovo najslabije ostvarenje ovog reditelja koje sam gledao do sad (preostalo mi je još da pogledam Pi, stay tuned). Ipak, Jackman i Weisz su sjajni, tako da ima razloga da se pogleda ovaj film, i kompletira opus, inače genijalnog reditelja.

Preporuka za gledanje: 6/10.