Ознаке

24. април 2012.

Run Fatboy Run (2007)

 
Režija: David Schwimmer
Scenario: Michael Ian Black, Simon Pegg
Uloge: Simon Pegg (Shaun of the Dead, Hot Fuzz), Thandie Newton, Hank Azaria (The Simpsons), Dylan Moran, Harish Patel, India de Beaufort, Stephen Merchant (Hall Pass)

Dennis (Pegg) ostavlja svoju trudnu verenicu Libby (Thandie Newton) na oltaru, plašeći se odgovornosti. Pet godina kasnije, on je radnik obezbeđenja u prodavnici ženskog veša i podstanar. Dennisov život počinje da se menja, kada upozna novog Libbynog momka, Whita (Hank Azaria). On je uspešni bankar, koji trenira svakodnevno, spremajući se da istrči maraton u Londonu, kao predstavnik dobrotvorne ustanove...

Možda je činjenica da sam veliki fan Simona Pegga i Hanka Azarie podigla moja očekivanja previsoko, pa sam na kraju razočaran. Gluma je korektna, muzika još bolja, režija odlična, ali, priča je toliko generička i prežvakana, da ne pruža priliku filmu da se izdigne iznad žanrovskog proseka. Ima, naravno, dobrog humora, ali prevelika doza patetike (indukovane porodičnim aspektom priče) seče krila svaki put kada se Pegg i ekipa spremaju da polete. Šteta.

Preporuka za gledanje: 6/10.