Ознаке

30. децембар 2011.

Hot Fuzz (2007)

Režija: Edgar Wright (Shaun of the Dead)
Scenario: Edgar Wright, Simon Pegg
Uloge: Simon Pegg, Nick Frost (obojica Shaun of the Dead, Paul), Timothy Dalton, Jim Broadbent (Slater iz Mućki), Lucy Punch (Bad Teacher), Steve Coogan (Our Idiot Brother), Martin Freeman (The Office UK), Bill Nighy (Page Eight)

Nicholas Angel (Pegg) je najbolji pitomac londonske policijske akademije, koji postaje najbolji policajac u prestonici Ujedinjenog Kraljevstva. Kako su njegovi rezultati daleko bolji od ostalih policajaca, glavni inspektor (Nighy) i njegovi niži oficiri (Coogan i Freeman) odlučuju da ga promovišu u narednika i prebace u seosku zabit u provinciji, kako se ne bi videlo koliko je londonska policija zaista nesposobna. A u zabiti svako svakog poznaje i ništa se bitno ne dešava. Sve dok u jednom trenutku ne počnu da se nižu misteriozne smrti građana...

To je to. Esencija zabave sačinjena od koncentrovane ostrvske komike i majstorske akcije pune lomljave i krvi. Pored vodećeg dvojca, koji rade svoj posao bez greške, tu je i čitav ansambl impresivnih glumačkih imena u epizodama. Iako film sebe uopšte ne shvata ozbiljno, scenario je vrlo dobro razrađen, tako da nema praznog hoda u skoro dva sata dugom ostvarenju. Režija je majstorska, muzika odlična.

Preporuka za gledanje: 9/10.

Trivia: Može se reći da je u ovom filmu priliku za veliki come-back dobio najnebitniji od poznatih James Bondova, Timothy Dalton.