Ознаке

16. новембар 2011.

The Adventures of Tintin (2011)

Režija: Steven Spielberg
Scenario: Steven Moffat (Coupling), Edgar Wright (Hot Fuzz, Shaun of the Dead), Joe Cornish, Hergé (autor stripa)
Producent: Peter Jackson
Uloge: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Simon Pegg, Nick Frost

Tintin je mladi i odvažni novinar, koji rešava brojne misterije i privodi pravdi kriminalce, pre ne baš sposobne policije. On na pijaci kupuje maketu legendarnog broda iz sedamnaestog veka, nakon čega kolekcionar sumnjivog izgleda počinje da ga progoni...
Ovo je animirana verzija onoga što Spielberg najbolje radi - Indiane Jonesa. Najveća mana filma je to što je animiran, pa će odbiti sve one koji, zbog svoje površnosti, u startu odbacuju ovu vrstu filma. To znam, jer je zamalo odbio mene.
Najveća vrlina filma je opet to što je animiran. Da je kojim slučajem ovo bio igrani film, vratolomna akcija ovog nivoa bi opet morala biti nacrtana, a to bi izgledalo jadno. Povrh ovoga, da je ovo igrani film, možda bi ličio na nešto sa dvadeset godina mlađim DiCapriom u naslovnoj ulozi. Pošto je ovo nemoguće, sledeći izbor bi verovatno bio Justin Bieber, a to bi već bio potpuni slom.
Sve u svemu, vrlo zabavno iskustvo, fenomenalna animacija i još bolja režija uz prikazan široki asortiman do sada neviđenih specijalnih efekata.

Preporuka za gledanje: 8/10.