Ознаке

16. август 2011.

Cowboys & Aliens (2011)

Režija: Jon Favreau (Iron Man)
Scenario: Roberto Orci, Alex Kurtzman (obojica Transformers, The Island)
Uloge: Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde

Daniel Craig igra kauboja sa amnezijom, neobičnom povredom na stomaku i još neobičnijom narukvicom na ruci. Pre toga on je bio traženi pljačkaš, ali se toga još ne seća. Za njegov dolazak u gradić u pustinji se jednako interesuju lokalni šerif, lokalni moćnik (Harrison Ford) i misteriozna devojka (Olivia Wilde). Taman kada bude uhapšen, grad napadaju neobične letelice...
Rekao sam sebi pre odlaska na projekciju: kauboji i vanzemaljci u jednoj rečenici su najveća besmislica još od Mega Shark Versus Crocosaurus. Al, opet, tu je Spielberg kao koproducent, tu je Harrison Ford kao ikona Hollywooda, ne može to biti totalna budalaština, right? Wrong!!!
Užasni hibrid svih mogućih filmskih žanrova, izuzev mjuzikla (mada je na kraju zamalo moglo i to da se desi) je toliko loš, da bih morao debelo da izađem iz okvira formata ovog bloga da Vam objasnim.
Kriminalno besmislen zaplet i rasplet, užasno patetične a bespotrebne scene, grozna filmska fotografija uzrokovana ogromnom količinom noćnih scena čija realističnost ili šta već, ubijaju želju gledaoca da ostane u stolici.
Šta je trebalo Fordu da, nakon 45 godina uglavnom blistave glumačke karijere i desetina miliona zarađenih dolara, snimi ovakvo ordinarno đubre?
Ko se već prevario da ode u bioskop, saosećam sa istim, a ko još nije - nije kasno da investirate tih par stotina dinara u akcije neke fabrike floppy diskova, smislenije je!

Preporuka za gledanje: 1/10 (eat your heart out, Sandler!)