Ознаке

5. август 2011.

Hesher (2010)

Režija: Spencer Susser
Scenario: Spencer Susser, David Michôd
Uloge: Joseph Gordon-Levitt, Devin Brochu, Natalie Portman, Rainn Wilson

Hesher (Gordon-Levitt) je hevimetalac samotnjak koji živi u svom kombiju i mrzi ceo svet. T.J. (Brochu) je dečak koji živi sa svojim ocem (Wilson) i dementnom bakom. Njegova porodica je ophrvana bolom, nakon pogibije dečakove majke u saobraćajnom udesu. T.J. tumara gradom bez cilja između susreta grupe za podršku porodicama nakon gubitaka, na koje ide sa depresivnim ocem. Hesher, nakon slučajnog susreta sa T.J.-om, počinje da živi sa njima...
Vrlo, vrlo teška drama. Nedavno sam gledao film koji se bavi sličnom tematikom (Rabbit Hole), ali na mnogo konvencionalniji način. Ovo je pravi indie film sa impresivnom glumačkom postavom, koja pravi čuda - pogotovo mladi Devin Brochu i Natalie Portman. Drugu dvojicu glavnih glumaca pamtimo pre svega iz komedija (3rd Rock from the Sun i The Office), a ovde igraju nešto sasvim drugačije.
Iako je radnja vrlo spora, to je samo u funkciji prenošenja atmosfere. Nema suvišnih ili predugačkih kadrova, sve je na svom mestu. Ipak, mračan je ovo film, pa ga preporučujem samo zaljubljenicima u indie filmove, koji vrlo često nadmašuju kvalitetom one koje pune džepove producentima.

Preporuka za gledanje: 8/10 (uz gornju ogradu).