Ознаке

7. август 2011.

Win Win (2011)

Scenario i režija: Tom McCarthy (poznatiji kao glumac)
Uloge: Paul Giamatti, Amy Ryan (The Office), Bobby Cannavale, Jeffrey Tambor (Arrested Development), Burt Young (Rocky), Melanie Lynskey (Two and a Half Men)

Mike (Giamatti) je advokat poštenjačina iz predgrađa preko dana, a srednjoškolski trener rvanja u slobodno vreme. Posao mu, zbog poštenja, ne ide dobro, pa on odlučuje da na prevaru dođe do dodatne zarade: pred sudom se obavezuje da će se starati o svom ostarelom klijentu (Burt Young), o kome nema ko iz porodice da brine, a onda ga ostavlja u domu za stare, zadržavajući mesečnu apanažu za staranje. Tada se, međutim, pojavljuje odbegli unuk njegovog klijenta. Kako bi prikrio svoju ulogu, Mike prima mladića u svoju kuću. Momak je, ispostaviće se, sjajan rvač, te ga Mike upisuje u lokalnu srednju školu i svoj rvački tim i preko noći postaje "sjajan trener"...
Još jedan film koji je drama koliko i komedija (Amerikanci ovo zovu dramedy). Odlična ekipa glumaca. Reditelj je ulogu Mikeove supruge pisao baš za Amy Ryan, koju poznaje lično i vidi se da je to pun pogodak.
Scenario je solidan, ne i sjajan. Ipak, dovoljno je dobar da ne dozvoli da odnos trenera i učenika preraste u sladunjavi "The Blind Side".
Sve u svemu, moglo je bolje, ali i mnogo gore. Kakve komedije uglavnom u poslednje vreme dolaze s one strane bare, sasvim zadovoljavajuć film.

Preporuka za gledanje: 7/10.