Ознаке

14. август 2011.

Happythankyoumoreplease (2010)

Režija: Josh Radnor
Scenario: Josh Radnor
Uloge: Josh Radnor (How I Met Your Mother), Kate Mara (Peep World), Malin Akerman, Tony Hale (Arrested Development), Zoe Kazan, Bram Barouh

Priča prati nekoliko mladih ljudi, koji pokušavaju da se osamostale i uspeju u životu, ali su prestravljeni, svako zbog svog izazova pred kojim se nalazi. Sam (Josh Radnor) je pisac, koji nikako da napiše svoj prvi roman, Mississippi (Kate Mara) je konobarica, koja mrzi svoj posao i želi da postane pevačica, Mary (Zoe Kazan) je Samova porodična prijateljica, čiji dečko (Bram Barouh) želi da se zajedno presele na suprotnu stranu SAD-a, u Los Anđeles, Annie (Malin Akerman) je Samova najbolja prijateljica, obolela od alopecije, koja nikako da pronađe dobrog momka...
Josh Radnor (Ted Mosby iz How I met Your Mother) je alfa i omega ovog filma, zahvaljujući čemu zaključujem da on i ovde i u sitkomu koji ga je proslavio zapravo igra samog sebe, jer su uloge praktično identične. Čak je i radnja filma u njegovom obožavanom Nju Jorku.
Ovo je prijatna drama, sa elementima komedije, koja nema kapaciteta da Vam ostane dugo u sećanju, ali dobra je šansa da će vam ulepšati veče i ostaviti Vas sa osmehom na licu na kraju.
Režija je nezahtevna, ali i primerena, a scenario vrlo topao. Gluma je vrlo ujednačena, bez posebnog isticanja bilo koga iz ansambla, i sasvim dobra.
Preostaje nam da sačekamo sledeći film u kojem će Josh Radnor biti reditelj/scenarista/glavni glumac (Liberal Arts), pa da vidimo kako se dalje razvija, očigledno ambiciozna karijera.

Preporuka za gledanje: 7/10.